Forum Sojuszu AURORA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ściepa na browar - Autor Wiadomości: MrBlueberry (Utworzone: 31.07.08 17:40)
Temat kompletnie bez sensu. Możemy pogadać o życiu, polityce, o skandalach gwiazd estrady albo o fizyce kwantowej. Ja na przykład mam szczoteczkę do zębów koloru niebieskiego. Ładna jest, nie? Może kiedyś wrzucę fotę
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 00:42)
Je$li kto$ ma obycie z technologia in%ynieryjna d%wieku to chetnie wdam sie w dyskusje!Moja szczoteczka nie jest taka fajna jak BlueBerry'ego, ale za to mam majciochy z Donatello, jeszcze z czasow podstawowki chetni na foto?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MrBlueberry (Utworzone: 01.08.08 01:00)
Technologia inzynieryjna dzwieku to niestety bardzo obca mi dziedzina; moglbys przyblizyc temat? Studiujesz moze inzynierie dzwieku?
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 04:01)
W zasadzie to temat te% $rednio przeze mnie ogarnięty... Na codzień jestem montarzystą w OknoPla$cie Kraków a dorabiam sobie jak tylko jest taka opcja w Concept Music Art (www.cma.pl), agencji organizującej koncerty i imprezy masowe, jako obs£uga techniczna. Do tej porynie rozpatrza£em d%więku z tej strony, co najwy%ej przy wyborze s£uchawek ... A tam dowiedzia£em sie, ile to dla d%więku jest o,2 sek. i jak wiele sie zmienia podczas przebycia drogi w tym czasie...
Niestety jeszcze tego nie studiuję, szczerze powiedziawszy nie mia£em pojęcia o istnieniu takowego kierunku - wibroakustyki i in%ynierii technicznej d%więku. Wiem za to,%e od nowego roku akademickiego na Krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej powo£any do %ycia zostaje nowy profil, będący fuzją trzech kierunków i specjalizacji z jakiej$ tam Uczelni...
Z czym to się wogóle je? Jest tam tonowanie i ustawianie g£o$ników, nadawanie im czego$ tam, pomiary w komorach bezechowych... Pó%niejsze rozwinięcie wprowadza rozk£adanie d%więku we wszelakiego typu obiektach,począwszy od samochodów poprzez kina kończywszy na salach konferencyjnych z uwzględnieniem wszystkich za£omów, wy£omów, filarów etc...Baaaaaaaaardzo du%o fizyki,z którą styczno$ć mam zeeerową, no chyba, %e ćwiczenia fizyczne się liczą
MrBlueberry (Utworzone: 01.08.08 07:43)
Heh, czy dobrze mi się wydaje, że to chyba jedna z tych dziedzin, z którymi bliższe zapoznanie się zmienia całkowicie obraz jakiegoś pozornie "przyziemnego" aspektu życia? No bo faktycznie - jeśli typowy człowiek taki jak ja ma z dźwiękiem i jego inżynierią tyle wspólnego co - dałeś dobry przykład - "dobór słuchawek" - nie dziwne że patrzy na dźwięk jak na coś naturalnego, niezmiennego i w ogóle nie podlegającego jakimś głębszym zasadom.
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 08:54)
Dooookładnie tak,nic dodać nic ująć... Detale, prawa i procesy, jakie przeciętnemu zjadaczowi chleba nie przyszłyby do głowy,bo i po co..? Jak z dietetyką... Jesz co chcesz i ile chcesz a jak już ogarniasz temat... Ciężko kupić cokolwiek do jedzenia nawet w wielkim hipermarkecie :-)
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 11:14)
Tez by mi sie przydala ta wiedza...
Jestem kompozytorem-amatorem i wierszokleta. Daleko mi do takiego Jaskra Moje 2 sukcesy zyciowe to udzial w dwoch ogolnopolskich przegladach tworczosci mlodziezy sprawnej inaczej w polowie lat 90-tych, na ktorych zdobylem raz wyroznienie a raz I Nagrode. Moze jak wroce na scene to poprosze o pomoc druha Kear Morhen
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 13:28)
A niech mnie gryfy rozszarpią, wszechstronny z Ciebie wojownik ,Vesemirze! Poezja i muzyka dla osiągnięcia wewnętrznej harmonii, dla okiełzania drzemiących demonów... Niczym najprawdziwszy Samurai :-)
Jeżeli zdecydujesz się wrócić na światową scenę, chętnie usłużę Ci wszelka pomocą, bracie! Nawet scene mogę Ci wybudować, od tego jestem przede wszystkim :-)
Co się tyczy muzyki i poezji to też jestem z nimi głęboko związany, z tą różnica, że jak narazie bez żadnych osiągnięć :-) Amatorsko bawię się trance'm (planuję pojekt, który przede wszystkim powinien zaiteresować Nasza Madzię L.P) no a co sie tyczy poezji... Troszku inny klimat,inny wymiar - japońskie wiersze Haiku...
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 13:48)
No ja nie pogardze dobrym transem, o nie... Pod trans mozna dograc mocne riffy i juz mamy industrial. Slyszeliscie poczatkowe dokonania Hedone z mojego miasta Lodzi??
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 13:55)
mmm, w industrial wprowadza mnie qqmpela, ciekawy klimat tam panuje, a vokale...! Z tego co potrafię narazie rozpoznac to głównie KombiChrist( ?? )
Hedone?? To nie aby czasem Ci od PLAYBOY czy SANCTVARIUM ??
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 14:24)
Zgadza sie, ale to byla kicha. Pierwsza plyta - Werk - to bylo cos... Moze podaj mi na priv maila to Ci wysle ich cover Iggy Popa "I Wanna Be Your Dog"
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 14:30)
No właśnie z tymi tylko albumami miałem jako taką styczność... fakt, nie były najwyższych lotów, ale póki co nie wypowiem się w ich kwestii, dopóki nie poznam także ich dobrej strony
mail w drodze!
Tak wogóle to Wodzu będzie się musiał prężnie naklikać, żeby Nas przepostować
MrBlueberry (Utworzone: 01.08.08 16:02)
O, znalazlem troche czasu na forum . Jesli chodzi o trance, to kilka z jego gatunkow upodobalem sobie najbardziej - mianowicie psychedelic i pochodne typu goa. Industrialu nie sluchalem a chetnie bym liznal. Moze byc smakowity... moze na PW jakiegos godnego polecenia linka youtube'owego podrzucicie, Panowie?
Vesemir - chyle czola za osiagniecia! Byc moze spotkamy sie kiedys na jednej scenie (tez jestem muzykiem) i zobaczymy czy rownie dobrze bedzie sie nam wspolpracowalo jak w pierwszym szeregu falangi?
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 16:43)
O zesz w ryjka utopca!!!!!!!!!!! Widze ze mamy tu artystyczne grono
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 16:50)
HEDONE:
http://pl.youtube.com/watch?v=t8V147aaa … re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=7Chl6WpJ3 … re=related
UPRZEDZAM DRUHOW - ZAKRECONE INDUSTRIALNE DZWIEKI Z ROCKOWYM ZACIECIEM.
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 21:58)
No to £adnie sie dobrali$my, qrde
Z takimi lud%mi jak Wy to faktycznie mo%na i$ć w bój z pie$nią na ustach...
Tak przy okazji w mojej armii Ogr Kingdom brakuje kilku muzyków... Ryczących tak zwanych, je$li chodzi o $cis£o$ć Mamy chętnych, kto$ czuje powo£anie/poryczenie?
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 22:05)
Masz na mysli jechane growlingiem ?
Kaer_Morhen (Utworzone: 01.08.08 22:37)
Międzyinnymi
Ale umiejętno$ć rytmicznego bekania z nag£ą zmianą taktu te% jest mile widziana Język
Vesemir (Utworzone: 01.08.08 22:40)
Ja to odpadam... jestem raczej klawiszem
MrBlueberry (Utworzone: 01.08.08 22:57)
Ja druty obsługuję. Struny znaczy się Język
klaudynka.k135 (Utworzone: 02.08.08 09:55)
Oj panowie alez to macie upodobania muzyczne...
Vesemir (Utworzone: 02.08.08 13:06)
No Walenie klawiszy i ciagniecie drutow czyli NIECH ZYJE ROCK'N'ROLL
Tak wogole to mamy weekend woodstockowy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
klaudynka.k135 (Utworzone: 02.08.08 13:10)
Jak juz nie mam wybotu to wole rock, albo czasem nawet hard rock
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vesemir (Utworzone: 02.08.08 13:16)
A czego sluchasz najczesciej ??
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
klaudynka.k135 (Utworzone: 02.08.08 13:51)
Różnie, zalezy od nastroju...np.Budgie,Pink Floyd,Thin Lizzy...takie troszke starsze zespoly
Vesemir (Utworzone: 02.08.08 14:05)
wooooooooow...klasyka
Wysłane: Sierpień 06, 2008, 22:48:42 - Wysłany przez: MrBlueberry
Wlasciwie to moglibysmy pogadac na travianowym chacie